Lunch

Vandaag ben ik gaan lunchen.

Niet bij een veredelde McDonalds of een bij ‘broodje Amsterdam’ met berenklauw die ze wel in de toeristencentra hebben, maar in een gewoon klein Spaans (of moet ik zeggen Canarisch?) restaurantje in mijn buurtje (over mijn buurtje zie Over…).

Kathedral2Dus ben naar  een eethuisje gegaan met de bescheiden naam ‘Katedral’ gegaan, ingeklemd tussen een unisex kapper die nog knipbeurten voor € 5 geeft enerzijds en een rijschool anderzijds, ongeveer 100m lopen van mijn piso. De Katedral heeft zelfs een terras met 2 tafeltjes, en 1 wijnton met kruk zie foto.

Restaurant de Kathedral

Als ik naar de kaart aan de deur kijk, verkopen ze broodjes, “ok, prima” denk ik dan wordt het vandaag een broodje.

Als ik binnenkom, is het 1 uur ‘s middags , is de zaak uitgestorven op de man die aan het werk is aan de bar na.

Ik groet de man, roep ‘uno vino blanco seco por favor’ en ga aan één van de acht gifgroene tafeltjes zitten, sla mijn krantje open en ga lezen. De man brengt me mijn glas witte wijn en gaat verder met zijn espresso-apparaat. Iedere keer als die machine aanslaat heb je het gevoel dat er een F16 opstijgt. “Gelukkig, zo hoort het”,  denk ik dan en op dat moment staat Miguel – zo blijkt hij te heten – met een amuse voor m’n neus. Een bordje met gebakken lever met uienringen, mojo verde saus en een paar stukjes stokbrood.

Het is lekker. Ik lees m’n krantje nog, een paar mensen komen binnen,  drinken een biertje en gaan weer weg. Ik besluit een  ‘bocadillo Katedral’ te bestellen en loop naar de bar om het door te geven.

Miguel zegt dat ze ook een menu hebben; voorgerecht, hoofdgercht en een toetje of een kop koffiee. Dit alles met een glas wijn naar keuze. Ik besluit natuurlijk het menu te nemen en ik kan kiezen uit 5 voorgerechten  en 5 hoofdgerechten. Vooraf neem ik de torrtilla; vis uit de oven met patatas bravas en mojo rojo. als hoofdgerecht. en besluit om het toetje maar te laten voor wat het is en kofffie te nemen.

Ik geef mijn tafel aan mijn buurman  die met zijn drie kinderen is gaan uit eten.

Ik kom hier zeker terug.

This entry was posted in Eten, Lanzarote and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>