Markten

Arrecife

  1. Ieder zaterdagochtend is er van 9 uur ‘s ochtends tot 2 uur ‘s middags een markt (mercado) in Arrecife. De markt is eigenlijk op twee locaties:
    a) In de calle Real‘  (de hoofdstraat) zijn kraampjes met kleding, hoeden en artikelen  van Lanzarote te koop.
    b) Ongeveer 50 meter verderop bij het – hele mooie – kerkje San Gines is een kleine versmarkt . Bij ongeveer 40 kraampjes kun je groente en fruit, veelal biologisch, kopen. Het is mijn vaste boodschappenritueel op de zaterdag; groenten en fruit – die nog écht smaak – hebben inkopen vervolgens een ijsje halen bij de ijsboer en een espresso bij het leuke Italiaanse familie restaurant ‘El Principe cafe‘. Het weekend kan beginnen!
  2. Elke woensdag en donderdag is er een markt tussen de ‘charco San Gines‘ en de boulevard. De plek is een hartstikke leuk startpunt om de ‘charco (poel)‘ rustig te verkennen. Het is echter een toeristenmarkt gericht op de passagiers van de cruiseschepen. Je kunt er goedkope/dure originele riemen uit China kopen.
  3. Van maandag t/m zaterdag kun je tot 14h terecht bij de Recova, een beetje verstopte overdekte markt achter het gemeentehuis, eigenlijk komen er alleen maar ‘locals‘. De Recova is een van die paar juweeltjes in Arrecife, doen! Het is een perfecte plek om even een bakkie te doen en een broodje te eten, krantje lezen en tot rust te komen

Puerto del Carmen
Iedere vrijdagochtend is er van 10h tot 15h een markt met zo’n 140 kraampjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>