Arrecife, mijn favoriete plekjes

Arrecife – de hoofdstad van Lanzarote – is eigenlijk een vreemde eend in de bijt, als je tenminste de meeste andere plaatsen bekijkt. Puerto del Carmen, Costa Teguise, Playa Blanca en Puerto Calero draaien op het toerisme. La Santa doet het met de sportievelingen uit het buitenland. Teguise en Famara hebben het voornamelijk van de expats die  vanuit het koude noorden het subtropische klimaat van Lanzarote zijn komen opzoeken.

Arrecife is (nog) van Spaanse afkomst. Het is vol van Lanzaroteños en Lanzaroteñas met een groepje Spanjaarden afkomstig van het Europese schiereiland. Amper Engelsen, een paar Duitsers en Fransen en misschien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

n amper 10 Nederlanders in een overzichtelijk stadje van 60,000 inwoners.
Er wordt hier dan ook een Spaans tempo gevolgd. Het leven begint om 10 uur ‘s-ochtends en dat gaat door tot 13h of 14h om dan aan de middagrust te beginnen die tot 17h begint.
Winkels en bedrijven openen weer tot ongeveer 20h30 om dan naadloos over te gaan in het avondmaal (‘El cena‘)
Mijn favorieten in een willekeurige volgorde zijn dan ook:

 • De zondagochtend bij El Charco.
  El charco – de poel – is een stukje binnenzee aan de rand van Arrecife, een stukje autovrije boulevard. Hoofdzakelijk in gebruik door mensen van de stad, soms loopt er een verdwaalde toerist rond met een verbaasde blik.
 • De bar in het Gran Hotel
 • Zaterdagmiddag bij Gambrinus
 • Een ochtendje El Reducto, Vissen voeren
 • De zeilschool om een uur of vijf
 • Zaterdagochtend
  Markt
  El Principe
  Boekhandel
 • Bakkie bij Porcus
 • Ui eten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>