La Puntilla – écht lekker eten

La Puntilla is een restaurantje met een Spaans/Franse keuken. Het ligt in het centrum van Arrecife aan de binnenzee ‘Charco de San Gines’ in het kort ‘el Charco’. Hoewel het in het centrum van de hoofdstad ligt, waan je je in een rustig, stil vissersdorpje. Het beste kun je buiten op terras een tafeltje nemen met uitzicht op de binnenzee waar je de bootjes ziet liggen.

La Puntilla - uitzicht vanuit het terras op de binnenzee en de bioscoop

La Puntilla – uitzicht vanuit het terras op de binnenzee en de bioscoop

Je kunt een aantal verschillende tapas bestellen om te proeven, je kunt ook gewoon een gerecht, een raçion bestellen. De huiswijn is zeer aan te raden en kun je per glas bestellen.

Je krijgt een amuse, in mijn geval een sneetje stokbrood met een groentemousse.

Ik had viskroketjes als voorgerecht. Erg lekker, bijzonder smakelijk, gevuld met veel vis, weinig bloem (soms krijg je ergens van die vieze kroketjes zonder smaak gevuld met roux van bloem, hier is dat gelukkig niet zo), een hele dunne paneerlaag aan de buitenkant. Absoluut niet vet. Een glas droge witte wijn uit Lanzarote maakt het compleet en ik ben blij.

Viskroketjes

Viskroketjes

Als hoofdgerecht had ik groot stuk kabeljauwfilet op lage temperatuur gegaard (je moet wel een minuut of twintig wachten maar dat was het waard) met een schuimsausje. Sous-vide – het koken op lage temperatuur, vacuümgetrokken in een zakje heeft zeker twee voordelen; 1) de smaak van de vis verdwijnt niet in het kookvocht zoals dat bij gewoon koken gebeurt. Bedenk immers maar wat met een zakje thee gebeurt dat 5 minuten in kokend water ligt, de smaak is helemaal uit de thee gehaald en in het water getrokken. 2) Door het garen op lage temperatuur blijft de structuur van de vis intact en wordt niet kapotgekookt tot een papperige hap zoals dat snel kan gebeuren als het water 100 °C is.
Samen met de vis waren er wat geblancheerde groentes die nog lekker knapperig waren. Geen aardappelen? nee geen aardappelen. Dan nog maar een glas witte wijn. Het was voldoende. Geen toetje genomen alleen een kop koffie.

Kabeljauw - sous vide

Kabeljauw – sous vide

Bij het afrekenen moest ik € 31 betalen waarbij ik wel moet vermelden dat de gepocheerde kabeljauwfilet met € 18 het duurste gerecht op de kaart was.

Als je een keer op Lanzarote bent, moet je zeker gaan eten bij La Puntilla. Het eten is bijzonder lekker, de locatie idyllisch, makkelijk te bereiken en bijzonder schappelijk geprijsd.

Ik kom hier zeker nog terug.

Waar?
La Puntilla ligt in Arrecife aan de kleine binnenzee (waar ook de bioscoop ligt) aan de Ribera del Charco 52. Een reservering is niet nodig, maar als je met een grote groep bent kun je beter van tevoren bellen.
Ze hebben een kaart in Spaans, Engels en Duits.

Tel: +34 928 816 042
Op zondag gesloten

Hoe kom je er?
Neem vanuit Puerto del Carmen bus 3 naar Arrecife en stap uit op de ‘Intercambiar‘ Dit is de 1e halte in Arrecife zelf. Als je hier uitstapt in het een kleine 2 km lopen lang de boulevard. Het is een lekkere wandeling  van een halfuurtje over de boulevard langs de zee.

Als je niet wilt lopen, neem je stadsbus 3 en stap je 3 haltes verder uit. Loop nog zo’n 500 m door.

Aan je linkerhand zie je dan de ‘Pescadería municipal‘ ga het straatje in langs de vishandel, rechts, links en je staat bij La Puntilla. Eet smakelijk.

This entry was posted in Eten, Lanzarote and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to La Puntilla – écht lekker eten

 1. Leneke says:

  Hee lieffie, daar gaan we in mei zeker echt wel heen, toch?

  LLB

 2. Simone & Jack says:

  Hi Bart , wij genieten steeds enorm van je blogs. Prachtig om dit te lezen. Wij zijn 2 jaar geleden bij dit restaurant geweest, maar alleen maar iets gedronken. (Vroeg middag en heel warm) Ook wij moeten maar terug om er te eten.
  Veel plezier nog Bart en blijf zo mooi schrijven.
  Groet, Simone & Jack

  • Bartolo says:

   Wat leuk dat jullie ook daar zijn geweest. Het is echt lekker eten bij la Puntilla.

   Een tip voor de volgende keer als het zo warm is: ga binnen zitten, daar zitten ook alle Spanjaarden en daar is het een stuk koeler dan op het terras.

   Groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>