Het einde – wel ff opletten

Zoals iedereen weet ben ik in principe heel sportief, en daar houdt het ook direct mee op. Ik weet hoe je het woord sport spelt en dat is eigenlijk ruim voldoende.
Meer hoef ik van deze materie dan ook niet te weten.
Maar een heuse randdebiel ben ik nu weer niet. Ik weet zelfs dat er een sport bestaat die golf heet. Eigenlijk kun je me op dit terrein zelfs een specialist noemen.
Maar daarover later meer…
Wisten jullie trouwens dat het woord debiel (sukkel, stommerik) in het Spaans débil is?
En dan betekent het ‘zwak’. Iemand die hier in Spanje débil is, is gewoon zwak, kwetsbaar.

Maar ik dwaal weer eens af, we hebben het over ‘golf’;
een golf’ is een hoop zout of zoet water, meestal in een mooie zachtaardige glooiende vorm.
Een Golf’ met een hoofdletter is een auto uit Duitsland die nooit stuk schijnt te gaan,
De golf’ is een streek in het Midden-Oosten waar het heel erg warm is, één deel bestaat uit woestijn en één deel bestaat uit zout water. Onder die twee delen zit heel erg veel olie (Een Golf is dol op De golf), de bron van alle welvaart in deze wereld. En die olie is nu bijna op.
Een honderd-jarige-golf’ is geen antieke Duitse auto, nee deze term wordt gebruikt in de off-shore industrie, slimme ingenieurs moeten uitrekenen of een boorplatform wél of niét omvalt als er een ‘honderd-jarige-golf’ langs komt fietsen, Een mini-tsunami zeg maar.
Golf‘ daarentegen, is een spelletje, een sport waar mannetjes met een paar stukken metaal over een strak gemaaid grasveld lopen, een groot voetbalveld met een paar vijvertjes en zandbakken. Verder nog een paar verdwaalde bomen en achttien dorpsfeest-achtige-vlaggetjes op een paal, om een gat in  de grond aan te geven.
De lol is nu om mét die stukken metaal een zwaar pingpong balletje in zo’n gat te krijgen. L.O.L. – Lying On the floor Laughing, dat is nu precies wat mijn persoonlijke PGA-trainer  (PGA=Professional Golf Association) gedaan moet hebben toen hij mij les gaf. Iédere, maar dan ook echt iédere klap die ik met mijn ijzer nr. 13, 9 of 7 tegen een bal gaf was verkeerd. Met een tarief van 40 euro per uur is dat voor hem best wel lucratief. Zijn kinderen sturen nog steeds bedankjes naar me op als ze weer eens, gesponsord door pa Paul, op wintersport zijn.
Na een paar jaar vond Paul het zelfs te erg worden en zei tegen me dat we er maar er mee op moesten houden. Dit had geen zin, ik zal nooit leren golfen.
Sinds ik weet dat ik MS heb weet ik ook waarom.

Vandaag (24 mei 2014) is het feest in Spanje. Al weken kun je geen TV aanzetten of ze hebben het over ‘dé finale‘, het einde. En dit is niet zomaar een finale, dit is de moeder van alle finales, vanaf nu zijn  er geen finales meer nodig.
Het einde van het einde kun je wel zeggen.
Wat is er aan de hand?
Spanje heeft een hoofdstad, Madrid, een groot Amsterdam zeg maar, en Madrid heeft natuurlijk ook een voetbalclub, een soort FC Madrid, groot Ajax zeg maar.
En Madrid staat nu in de finale, Joepie, Joepie!
En tegen wie moet FC Madrid dan spelen? Tegen FC Madrid natuurlijk!!!!!!!!!!!
Duhhhh?
Ik weet dat voetbal betekent dat elf volwassen kerels, twee keer drie kwartier over een strak geschoren grasveldje, zonder vijvers, zonder zandbakken, bomen of paaltjes met vlaggetjes achter een hele grote bal gaan rennen. Er zitten niet eens achttien gaten in de grond!!!
Dit is een sport voor echte mannen!!!

Als FC Madrid nu tegen FC Madrid gaat spelen, hoe gaan ze dat dan aanpakken? Vijf-en-een-halve man van links naar rechts laten lopen en vijf-en-een-halve man de andere kant op? Volgens mij is dat fysiek-biologisch niet mogelijk. In de eerste helft vijf tegen zes man laten spelen en in de tweede helft zes tegen vijf?  Nahhhhh, nee.
Wat je natuurlijk ook kunt doen is het volgende: je laat elf man in de eerste helft van links naar rechts rennen en in de tweede helft rennen ze vervolgens met z’n allen van rechts naar links. Wat een doelpunten-festival zal dat worden.
Bij rust is de stand 623-0 en de eindstand wordt dan 623-619. De spelers zijn namelijk in de tweede helft een beetje moe geworden van al dat heen en weer ge-ren.

Maar Spanje zou Spanje niet zijn als ze dit probleem niet kunnen oplossen. Er zijn namelijk gewoon twee FC Madrids,  een FC Madrid-geel en een FC Madrid-rood. Probleem opgelost :)
En waar wordt deze monsterfinale Madrid-Madrid nu gespeeld? In Lissabon natuurlijk.

Madrid wint met 4-1, Spanje is gelukkig.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>