Hét enige echte Canarisch ontbijt

Als je op een van de 7 eilanden bent, dat moet je echt een keer een Canarisch ontbijt nemen: een kop koffie (espresso, cafe solo, maar een kopje thee mag natuurlijk ook), de krant erbij en natuurlijk:

Churros

CanarischOntbijt

Churros (spreek uit als ‘tjoerozz’) komt oorspronkelijk van de Canarische eilanden, is bijzonder populair hapje en wordt vaak bij het ontbijt gegeten of als hapje tussendoor.

Het zijn gefrituurde deegstengels die met bloem, suiker en kaneel  worden bereid. Vaak kun je ze in gesmolten chocolade dippen, heerlijk.

Churroz zijn erg lekker, maar ook behoorlijk machtig. Ik zou ze niet als dagelijks ontbijt nemen, maar 1 keertje tijdens je vakantie zijn ze erg lekker om te eten.

Als je ze zelf wilt maken kun je eenvoudig een recept op internet vinden.

Maar in ieder geval; als je een keer op de Canarische eilanden op vakantie bent, neem dan zeker een keer churros als authentiek Canarisch ontbijt.

This entry was posted in Eten, Lanzarote and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>