Arrecife – verblijf

Arrecife is de hoofdstad van Lanzarote. Niet te groot, niet te klein. Zo’n 60K inwoners, ongeveer even groot als Assen, lijkt er ook wel een beetje op. Het is ook een van de armste plaatsen in Spanje ondanks het steeds maar groeiende toerisme Lanzarote.

Er zijn een stuk of vier hotels(3 tot 5*) in de hoofdstad:

 • Het Gran Hotel Arrecife (AgH) ***** ligt aan de boulevard van de stad, bijna in zee gelegen op een mooie locatie. Het restaurant op de 17° verdieping is fantastisch met een grandioos uitzicht. Ga in ieder geval een kofie/thee/borrel drinken in het cafe op dezelfde verdieping.
  Prijsindicatie: €100/nacht
 • Het Lancelot *** aan de boulevard, hemelsbreed 100m van het AgH, even oversteken en je staat op het strand. Zwembad op het dak als de zee te ruw is.
  Prijsindicatie: €60/nacht
 • Miramar ***, meer in het centrum kun je niet zitten. Naast de ‘calle Real’ de Spaanse Kalverstraat, vlakbij de Charco en de boulevard. Maar geen strand helaas. Ontbijt op de 7e verdieping met een mooie zonsopkomst
 • Diamar *** aan de boulevard hemelsbreed 500m van het AgH, wel een beetje uit het centrum.
  Prijsindicatie: €55/nacht

Hostels:

Ik ken twee hostels in het centrum van Arrecife allebei goed gelegen in het centrum.

 • Cardona ligt vlakbij (100m) de boulevard/AgH, wel midden in het uitgaanscentrum met discos die tot 3h of later door hossen en juichende feestvierders die nog iets later door de straten strompelen.
  Maar als je daarvan houdt is het vast en zeker heel erg leuk.
  Prijsindicatie: 2 Persoonskamer €34/nacht
 • San Gines een van de weinige hotels die niet aan de boulevard zitten, maar wel op kruipafstand van de ‘Charco‘ de romantische binnenzee van Arrecife. Een perfecte locatie. Is in de zomer van 2015 gesloten vanwege renovatie.
  Prijsindicatie: 2 Persoonskamer €26/nacht

Appartementen
Appartementen zijn er gelukkig niet zoveel in Arrecife, en appertementcomplexen zeker niet. Er zijn wel een paar losse appartementen per week te huur in de buurt van de ‘Charco':

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>