Achmed

Ongeveer 30 meter van mijn piso (flatje) ligt aan het pleintje – waar ik eerder in 2 delen  over schreef – een locutorio,  de locutorio ‘Bazar’ (van een hele vriendelijke en aardige Noord-Afrikaanse meneer genaamd ‘Achmed‘).

Het is een onopvallend pand met – als je eenmaal binnen bent – opmerkelijk veel artikelen. Het assortiment is anders dan de andere Locutorios en Frutarias: Naast water en brood, groente en fruit hebben ze ook pindakaas, soy sauce, en harina de garbanzo (kikkererwtmeel). Artikelen zoals kikkererwtmeel, pindakaas kun je niet of niet zo makkelijk op dit eiland Lanzarote krijgen.

Ik zal het recept voor het ó zo makkelijke en overheerlijke zomerhapje  ‘Socca‘ – hét nationale gerecht van de zuidfranse stad Nice – binnenkort op deze blog zetten. Moet je zeker deze zomer een keer maken. Socca’s zijn flinterdunne pannenkoekjes van kikkererwtmeel. Lekker bij de borrel als glutenvrij alternatief voor toastjes. En véél smakelijker.

Toen Mathilde éénzijdig besloot onze relatie in de vriezer te zetten moest ik toch op zoek naar een alternatief.
Ik had inmiddels ‘harina de garbanzo‘ bij mijn vriend Achmed besteld, hij zoende me bijna toen ik zei dat ik van de Noord-Afrikaanse keuken hield. Het viel me op dat iedere keer als ik het pand binnenliep/klauterde een aantal – drie tot vijf – mensen in een smal gangetje naast de ingang heel geconcentreerd op een stoel zaten.

Ik liep een keer dat smalle gangetje in en zag dat iedereen achter een PC zat, driftig te tikken, facebooken, youtuben, skypen of te chatten! Dit is een internethangplek, een internethangout!

Een ‘internetcafe ‘zou te vér gaan om dit pand zo te noemen (zie foto),  maar ik heb in ieder geval een internetverbinding binnen 30 meter van mijn piso van 9h-13h en 17-21h bij de hand. En nu Mathilde en ik niet meer ‘on speaking terms‘ zijn is dat bijna van levensbelang.

Ik ren terug naar Achmed en vraag of ik ook bij hem kan printen, toen hij ‘si naturalmente‘ antwoordde, kon ik hém bijna zoenen.

Én er is een klein stukje van mijn puzzeltje opgelost:

Bij mij in de buurt zitten een aantal kleine bedrijven die naast hun bedrijfs- activiteiten allemaal iets extra doen om het hoofd boven water te houden:

De fruterias Saavedra (lost het op door de goedkoopste in de buurt te zijn) en Jayza (is 365 dagen per jaar en 14 uur per dag open) doen al iets extra.

Locutorio 1 verkoopt naast potten en pannen ook loten van de grote nationale loterij – en dat loopt storm, van 8-14h en van 17-21h staan de mensen in de rij om een lot te kopen – en nu dus ook locutorio 2 met de internet verbinding als extra bijverdienste.

De chinees met ‘takaway‘ maaltijden blijkt trouwens een goedlopende videotheek in de kelder van de zaak te hebben.

Ondanks dat er de afgelopen vijf maanden toch zeker drie bedrijfjes (een fruteria, supermarkt en een boekhandel) in de buurt (binnen een straal van 200 m) de deuren hebben moeten sluiten blijf ik erop vertrouwen dat het hier goed komt.

 

Mijn internet hangout

De Locutorio Bazar. Mijn internet hangout – de woorden ‘Fax’ en ‘Fotocopia a Color’ rechts van de deur aan de muur geven weg dat je de beschikking over hier internet hebt.

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>